Dyvekærgaard, som den står i dag, blev opført i 1933, efter den daværende gård brændte ned til grunden. Branden var så stor at flammerne også bredte sig til nabohuset.
I 1967 køber Filip Jensen (23 år) Dyvekærgaard sammen med sin hustru, Inger, for at drive landbrug med stor svinebesætning. Filip er på daværende tidspunkt kreatur- og grisehandler, og forretningen skal altså ekspandere. Filip har sans for forretninger, og omkring 1970 nedlægger han landbruget delvist for at give plads til en grusgrav i området omkring Dyvekærgaard. I de år grusgraven er aktiv, danner arbejdet de søer og vandhuller, du finder i Sommerland Sjælland i dag.
Filip og Inger tager sidenhen efternavnet Dyvekær i stedet for Jensen.
I starten af 1980’erne er familien Dyvekær med børnene Kåre og Karina på familietur i Jylland. Da de passerer skiltet til Djurs Sommerland, kommer Filip i tanker om et råd, han havde fået tidligere, om at bygge et sommerland på grunden. Filip kan godt se ideen i et sommerland på Sjælland, og da de kommer hjem begynder arbejdet med det nye projekt: Sommerland Sjælland.
I 1985 åbner Sommerland Sjælland for første gang, og siden da er der blevet bygget til og udvidet med nye forlystelser og aktiviteter på den jord, der hører til Dyvekærgaard, og som er blevet til det Sommerland Sjælland, du kender i dag.
Dyvekærgaard ejes i dag af Filips søn, Kåre Dyvekær og hans hustru , Mette, der købte gården i 2002 ─ Kåre og Mette Dyvekær købte efterfølgende (2007) også Sommerland Sjælland, som de den dag i dag stadig ejer og driver.
Mini-Odsherred færdigbyggede modellen i 2022